A folosi si a iubi

“In timp ce un om isi schimba roata la masina noua, baietelul lui de 4 ani a luat o piatra ascutita si a inceput sa zgarie aripa masinii. Manios, barbatul a luat mana copilului si l-a lovit peste ea de multe ori, fara sa-si dea seama ca avea in mana o cheie.
La spital, copilul si-a pierdut toate degetele din cauza numeroaselor fracturi. Cand si-a vazut tatal… copilul a intrebat cu ochii plini de durere: „Tati, imi vor creste degetele la loc?”.
Barbatul a ramas impietrit de durere; s-a intors la masina si a lovit-o de mai multe ori. Devastat de propriile lui fapte… stand in fata masinii s-a uitat la zgarieturi; baietelul scrisese: „TATI, TE IUBESC”.”

Mania si Dragostea nu au limite; alege-o pe cea din urma pentru a avea o viata minunata… Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oamenii pentru a fi iubiti.

Dar problema lumii de astazi este ca Oamenii sunt folositi si lucrurile sunt iubite… in timpul acestui an, sa fim atenti si sa ne amintim: Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar Oamenii pentru a fi iubiti.

Aminteste-ti mereu… vegheaza asupra gandurilor tale; ele vor deveni cuvinte. Vegheaza asupra cuvintelor tale… vor deveni fapte. Vegheaza asupra faptelor tale, vor deveni obiceiuri. Vegheaza asupra obiceiurilor tale, vor deveni un caracter. Vegheaza asupra caracterului tau; va deveni destinul tau.

Eu, una, sunt miscata rau de aceste randuri, nu am puterea sa mai adaug ceva; sunt mama si poate tocmai de asta, dar e mai presus de cuvinte, de marimi, de inaltimi!

Pin It

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *