Exista Dumnezeu?

O cunoasteti multi dintre noi, e o povestioara a lui Octavian Paler, dar tin sa vi-o reamintesc intrucat atat autorul, cat si aceasta opera a sa, au un loc aparte in inima mea si mesajul transmis prin intermediul ei are o profunzime si o ratiune demne de luat in seama.

[Un bărbat a mers la frizer să se tundă. În timp ce frizerul îl tundea pe client, cei doi au început o conversaţie interesantă despre diverse subiecte. În cele din urmă au ajuns să vorbească despre Dumnezeu, iar frizerul a spus: “Nu cred că Dumnezeu există.”

“De ce spui asta?” a întrebat clientul.
“Trebuie doar să ieşi pe stradă si să vezi că Dumnezeu nu există. Spune-mi, dacă Dumnezeu ar exista, ar mai fi atâţia oameni bolnavi? Ar mai fi copii abandonaţi? Dacă Dumnezeu ar exista, n-ar mai fi suferinţă şi durere. Nu-mi pot imagina cum ar fi să iubeşti un Dumnezeu care permite să se întâmple asemenea lucruri.”

Clientul s-a gândit pentru un moment, dar nu a răspuns, pentru că nu voia să înceapă o discuţie în contradictoriu. În scurt timp, frizerul a terminat de tuns şi clientul a plecat mai departe. Imediat ce a ieşit din frizerie a văzut însă pe stradă un om neîngrijit, cu părul lung şi murdar. Părea un om sărman.

Clientul s-a întors la frizer şi i-a spus: “Ştii ceva? Frizerii nu există!”

“Cum poţi spune asta?” a întrebat frizerul nedumerit.

“Eu sunt aici şi sunt un frizer. Şi tocmai te-am aranjat!”

“Nu e aşa!” a spus clientul. “Frizerii nu există pentru că dacă ar exista nu ar mai fi oameni cu păr lung şi neîngrijit, ca omul de afară.”

“Dar frizerii există! Ceea ce se întâmplă e că oamenii nu vin la mine.”

“Exact!” a spus clientul plin de încântare.”Asta e ideea! Şi Dumnezeu există! Ceea ce se întâmplă este că oamenii nu merg la El şi nu Îl caută. De aceea există atâta durere şi suferinţă în lume.” ]

S-ar putea sa iti placa si...

Pin It

3 thoughts on “Exista Dumnezeu?

  1. FOARTE TARE , PENTRU TOTI ATEII CRED CA ESTE UN PUNCT DE PLECARE SPRE CREDINTA. EXCELET !!!

  2. TE FELICIT PENTRU POVESTIOARA PE CARE NE-AI AMINTIT-O SI AI IMPARTIT-O CU NOI! ESTE NEMAIPOMENITA SI MAI ALES ADEVARATA! TINE-O TOT ASA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *