Linguri lungi

O poveste avand ca subiect niste linguri lungi ne arata metaforic cum e Raiul si Iadul si ne da o lectie de solidaritate! Cred ca aceasta istorioara, ca multe altele scrise prin aceeasi tactica a folosirii metaforei sau personificarii, este ceva mai constructiva si mai profunda decat banalele povete sau sfaturi despre viata si care ne indeamna cum trebuie sa ne-o traim, vorbesc despre cum trebuie sa ne comportam cu cei de langa noi si cat de important e sa ne exprimam sentimentele fata de cei dragi si deasemenea ne invata sa fim mai buni si mai rabdatori!

“Un om pios statea de vorba cu Dumnezeu si i-a spus: “Doamne as vrea sa stiu cum e Raiul si cum e Iadul.”
Dumnezeu l-a condus pe om catre doua usi. A deschis una dintre usi, iar omul a privit inauntru. In mijlocul incaperii se afla o mare masa rotunda. Pe masa se afla un vas mare cu tocana, care mirosea foarte bine si care l-a facut pe om sa ii lase gura apa.
Oamenii care stateau la masa erau slabi si bolnaviciosi. Pareau a fi infometati… Tineau linguri cu manere foarte lungi care le erau legate de brate si astfel putea ajunge la vas pentru a le umple cu tocana; dar din cauza manerelor mai lungi decat propriile maini, nu puteau duce la gura lingurile pline.
Omul pios s-a infiorat la vederea suferintei lor. Atunci Dumnezeu a spus: “Acum ai vazut Iadul”.
Au mers apoi catre cealalata camera si au deschis usa.. Arata la fel ca si prima. Se gasea acolo o masa mare si rotunda cu un vas mare de tocana care iti lasa gura apa. Oamenii de la masa erau echipati cu acelasi gen de linguri dar acestia pareau bine hraniti si durdulii, radeau si vorbeau intre ei. Omul pios a spus: “Nu inteleg”.
“Este foarte simplu”, a spus Dumnezeu. “Este nevoie insa de abilitate. Acesti oameni sanatosi au invatat sa se hraneasca unul pe celalalt, in timp ce ceilalti se gandeau doar la ei insisi.” ”

Pin It

One thought on “Linguri lungi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *