Vanator de fericire !

Traim intr-o lume in care fiecare dintre noi toti de cand ne nastem pana murim, alergam dupa acel ceva pe care il numim FERICIRE. Unii dintre noi cauta fericirea spirtuala, altii cauta fericirea financiara, altii cea profesionala. Cert este ca de dimineata pana seara alergam spre acel loc unde credem noi ca se afla acel ceva numit fericire. Uneori ne ascundem si stam in asteptare, alte ori vrem sa infruntam fericirea fata in fata. Ne construim arme si unelte pentru a putea sa o prindem, sau incercam chiar cu mainile goale.
Diferenta dintre noi toti o face faptul ca unii o prindem, altii o primim, unii vor sa o cumpere iar altii inca o mai cauta! Cu totii avem ceva in comun, suntem cu totii niste, VANATORI DE FERICIRE!
In aceasta fuga dupa fericire, multi ne ofera “retete” in “5, 10 sau 20 de pasi”, se tin seminarii, conferinte, s-au scris tone de hartie, s-au umplut biblioteci cu metode si cai spre a atinge fericirea. S-a canalizat tone energie in aceasta directie a cautarii fericirii, iar speranta a continuat sa existe. Un singur lucru nu s-a luat in seama si anume FRUSTRAREA. Problema este ca majoritatea nu realizeaza ca odata ajuns spre locul tinta spre care au alergat, in loc de fericire, ceea ce va fi intalnit nu este decat frustrarea.
Cata vreme vom fi preocupati de un scop anume, nu vom mai avea timp sa analizam ce se intampla cu noi. Vom urmari cu obstinatie planurile, vom fi ambitiosi, in ciuda oricarui traseu accidentat, vom cauta cu mai multa placere si indarjire obstacole, pentru ca astfel vom dovedi capacitatea de a le invinge si, astfel, vom “fi fericiti.” Nu conteaza ca intre timp, ne vom distruge sanatatatea, ne vom indeparta de noi insine sau de cei apropiati.
Aceasta de fapt nu este fericire, ci doar o iluzie periculoasa, care nu face decat sa ne ruineze emotional, si ne va da o acuta senzatie de gol interior, greu de indurat. Asa ca vom continua cu aceasta fuga. In realitate nu fugim dupa fericire, ci de ea. Alergand “dupa fericire”, fugim de fapt de noi insine si ratam sansa de a fi cu adevarat fericiti.
Dea lungul timpului si eu am facut la fel. Am alergat spre o tinta iluzorie iar cand am crezut ca am atins-o mi-am dat seama ca de fapt aceasta tinta s-a indepartat din nou si iarasi am pornt in aceeasi cursa nebuna. Ca un hamster ce alearga in interiorul rotii din cusca sa, fara finalitate.
Am decis sa ma opresc si sa vad dupa ce alerg de fapt.Incep sa imi dau seama ca de fapt fericirea nu depinde de niciun scop, ci este doar capacitatea mea de a ma simti bine cu mine insumi in orice moment. Fericirea exista in fiecare din noi. Fericirea nu are nicio legatura cu trecutul, nici cu viitorul, ci cu starea noastra de prezent. A savura clipa prezenta. A fi in ea. A te lasa invadat de aceasta placere de a fi cu tine insuti, fara a exclude prezenta altcuiva.
Scopurile isi au rostul lor, pot asigura satisfacerea unor nevoi, a unor dorinte, insa nu atingerea scopului cu pricina te face fericit sau nefericit. Fericit te va face fiecare clipa traita la maxim, savurata cu toata fiinta ca si cum ar fi ultima, fericit te va face rasaritul soarelui, o cana cu cafea fierbinte dimineata, zambetul copilului tau, sarutul persoanei iubite, un cantec, savoarea unei cine cu iubita, un somn bun, un week-end la munte, o noapte de dragoste, o tura cu bicicleta prin parc, o carte citita, un joc, o ora de pauza tolanit pe canapea. Fericiti ne face cu adevarat orice moment din viata si orice lucru cere ne face placere la un moment dat.
Deci dragilor, opriti-va din alergat, trageti aer in piept si priviti in jurul vostru: FERICIREA ESTE LANGA VOI. Ramane doar sa va infruptati din ea!

Pin It

One thought on “Vanator de fericire !

  1. Îmi place când văd oamenii care împărtăşesc păreri şi simţiri comune.
    Foarte adevărat.Eu am 32 de ani.Problema? Educaţia părintească şi de la şcoală.
    Să încercăm noi să fim mai atenţi în a ne învăţa copii mai multe despre fericire.Pentru că eu niciodată nu am discutat cu ai mei acest subiect.Poate ei au fost fericiţi continuu,dar noi suntem altfel.Poate mai evoluaţi sau nu,dar cu mai multe explicaţii.Nici nu ştiu cum e mai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *