Carnea facuta in eprubeta


Tu ai manca un hamburger din celule stem?
Carnea facuta in eprubeta, ar putea fi solutia pentru foamete, asa scriu ziarele de specialitate. Oamenii de stiinta sustin ca in cel mult un an vom avea primele mostre de carne obtinuta in eprubeta. Productia industriala de astfel de carne, crescuta din celule stem, ar putea deschide calea consumului de carne fara a fi necesara sacrificarea animalelor.

Cercetatorii olandezi spun ca, in urmatoarele decenii, populatia lumii va creste atat de repede incat nu va mai fi suficienta hrana pentru toti. De aceea carnea de vita, miel sau pui, “crescuta” in laborator, ar putea deveni ceva normal, informeaza Daily Mail.
Oamenii de stiinta au prelevat 10.000 de celule stem de la bovine, care au fost apoi lasate sa se multiplice de mai mult de un miliard de ori pentru a produce tesutul similar muschiului de vita. Procedeul se numeste producere de carne “in vitro”.
Mark Post, profesor de psihologie la Universitatea Maastricht din Olanda, a declarat ca nu vede alta cale de a se asigura necesarul de alimente in urmatoarele decenii, astel incat “Carnea in vitro va fi singura varianta ramasa”, a spus el.
“Incercam sa dovedim lumii ca se poate face un produs din aceasta si avem nevoie de o persoans curajoasa care sa fie dispusa sa guste prima din aceasta carne. Daca nu se ofera nimeni, cred ca as putea sa ma ofer eu”, a mai spus Mark Post.

S-ar putea sa iti placa si...

Pin It

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *