Cele mai bizare obiceiuri din Lume

1. Tribul Mursi Etiopia

Majoritatea dintre “doamnele” tribului au buza de jos perforata, iar in interior acesteia majoritatea poarta un obiect din lut sau lemn, de forma rotunda, asemanatoare cu o farfurie.

2. Festivalul Phaung Daw Oo Pagoda in Myanmar
In fiecare an intre luna septembrie si octombrie in Birmania, cunoscuta si sub numele de Republica Myanmar, se organizeaza un festival care dureaza 18 zile. Festivalul aduce omagii lui Budha, protectorul tarii.

Interesant in cazul acestui festival este faptul ca locuitorii care participa transporta cu ajutorul unor barci lungi 4 statui ale lui Budha, dansand si vaslind in acelasi timp, incercand sa imite miscarile ierbii care inconjoara lacul Inle.

3. Tribul Asaro Papua Noua Guinea

Timp de secole locuitorii din Papua Noua Guinee s-au luptat pentru Pamant, femei si porci. Toate aceste lucruri reprezinta defapt intreaga avere a oricarui locuitor din respectivele zone.

Pentru a se asigura ca intr-un final obtin ceea ce isi doresc, razboinicii din Papua Noua Guinee apeleaza la farmece si vrajitorii. Toti isi vopsesc trupurile in alb si isi pun pe cap diferite masti, simbolizand fantomele stramosilor, pomenite pentru a se reintoarce pe Pamant sa le ofere ajutor in lupta contra dusmanilor.

In clipul de mai sus exista o demonstratie dinr-un festival unde tinerii razboinici isi etaleaza “tinuta” de razboi.

4.Intalnirea de la raul Turag

Orice musulman trebuie ca macar o data in viata sa ajunga sa se roage la Mecca. Asa sustine Koranul si in general cei care respecta cu strictete cartea sfanta a musulmanilor reusesc prin orice mjiloace sa ajunga pana acolo.

Totusi exista si foarte multi musulmani, foarte credinciosi dar saraci, cum este si cazul celor prezenti in clipul de mai sus.

In ultima zi de rugaciuni a sarbatorii Bishwa Ijtema, in Bangladesh, timp de 22 de minute mai bine de 5 milioane de musulmani au ales sa se intalneasca la raul Turag, langa Tongi,sa se roage.

5.”Dansul Coarnelor” in nordul Marii Britanii

“Dansul Coarnelor” este un ritual pagan ce dateaza de la inceputul anilor 1200. Obiceiul presupune dansul a 6-8 barbati, cu coarne pe cap, in scopul “stimularii” doamnelor fertile.

Denumit si Festivalul Fertilitatii, acest obicei se sarbatoreste in ficare an in nordul Marii Britanii, iar coarnele pe care in fiecare an participantii le poarte pe umberi au fost datate din anul 1086.

6. Festivalul “Vanatoarea caprioarelor” din Ghana

Festivalul “Vanatoarea caprioarelor” din Ghana are loc in fiecare an in prima Sambata a lunii Mai. Festivalul se numeste oficial “Aboakyer” si pe vremuri implica sacrificarea unui om, astfel incat zeul “Otu” sa fie multumit si sa binecuvanteze pamantul pentru roade multe si bogate.

Intre timp, sacrificarea oamenilor a fost inlocuita cu sacrificarea unor caprioare, astfel simolostica sa se pastreze, iar oamenii sa poata sa-si continue obiceiurile.

7. Rugaciunea din orasul Labrang

In Tibetul de Est, in orasul Labrang, viata este la fel ca acum 500 de ani. Calugarii tibetani se roaga, iar cei care vor pot sa doneze mancare sau haine.
Calaugarii tibertani traiesc de cele mai multe ori din mila oamenilor.

8. Kumba Mela

In 2001 in timpul pelerinajului hinuds (Kumba Mela) aproximativ 70 de milioane de pelerin au participat la ceremoniile de la raul Gange in India.

In timpul pelerinajului se obisnuieste ca baietii tineri sa fie imbracati in haine de femeie, machiati si impodobiti cu bijuterii, iar parintii sa-i poarte pe acestia astfel incat niciun baiat sa nu puna piciorul pe Pamant ianinte ca sa atinga apa sfanta a Gangelui.

9. Festivalul Hornului

Un festivalul cu obiceiuri ciudate are loc si in Alpi, unde mai toti bavarezii care vor sa respecte traditia se intalnesc in fiecare an pentru a canta din horn impreuna.

Se spune ca obiceiul este vechi de 2000 de ani, iar cantecul la horn reprezenta defapt o forma de a transmite un mesaje intre sate din vaile Alpilor.

10. Festivalul La Sartiglia

Festivalul La Sartiglia are loc in fiecare an in Oristano, Sardinia. Cel mai iscusit calaret este ales sa reprezinte “interesele” locuitorilor, iar pentru o zi acesta devine un androgin, adica jumatate om, jumatate cal.

Calaretul este obligat sa poarte o masca si sa cutreiere calare prin toata asezarea pentru a purta noroc celor care il intalnesc. In cazul in care el cade de pe cal, locuitorii vor avea parte de 12 luni de ghinion.

Pin It

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *