Cele mai fantasmagorice baruri din lume

Ca sa atragi si sa impresionezi cat mai multi clienti, dar in acelasi timp sa si reusesti sa te impui printr-un stil original, e nevoie de inventivitate si diversificare. Administratorii unor baruri au iesit din tipar si au deschis locatii surprinzatoare, mergand pe premisa: “Pentru a te face remarcat, singura modalitate este sa realizezi
lucruri remarcabile!”
. Astfel au izvorat cele mai fantasmagorice baruri din lume:

1. ETERNITATE, barul-sicriu

In orasul ucrainean Truskavets a fost consolidat de catre de un grup de antreprenori de pompe funebre un sicriu gigant, lung de 20 de metri, lat si inalt de sase metri, pe post de bar destinat locuitorilor si vizitatorilor. Atat specialitatile sunt in conformitate cu denumirea(“Patruzeci de zile”), cat si decorul care este format din cosciuge reale pe post de mese si aranjamente florare funerare.

2. DANS LE NOIR

Acest concept de bar francez este chiar inovator tinand cont ca atat mancarea, cat si bautura se servesc pe intuneric absolut. Ghizii orbi angajati aici sunt atent antrenati sa asigure bunastarea clientilor si sa ii directioneze. Aici, clientul se bazează numai pe simtul auditiv, pe miros si pe atingere. Un avantaj il constituie faptul ca nu mai e nevoie sa fii atent cum folosesti vesela sau cum mesteci in timpul mesei, fara sa fii criticat sau considerat neindemanatec.

3. CLINICA

Aflat in centrul orasului Singapore, acest bar se bazeaza pe tematica de spital, avand ca decor peisajul dintr-o clinica medicala. Paturi de spital despartite intre ele prin perdele albe, corpuri de iluminat tipice salilor de operatii, scaune si mese cu rotile, seringi, perfuzii, eprubete si alte ustensile medicale reprezinta atractia si originalitatea cu care se cuceresc clientii. Si, ca sa fie totul in acelasi ton, cocktail-urile sunt servite in pungi de perfuzii, dotate cu dispozitive de picurare sau in seringi mari.

4. ALCATRAZ ER

Se stie ca in Tokyo sunt cele mai ciudate baruri, printre care si acesta cunoscut si sub denumirea de “Inchisoarea Medicala Shibuya”, care imbina elemente tipice spitalelor, inchisorilor actuale şi temnitelor. Nota excentrica o da si faptul ca la intrarea in local, clientii trebuie sa declare grupa sanguina, dupa care sunt incatusati de chelnerite costumate cu uniforme de surori medicale, care ii conduc într-o “celula” – o incapere austera asemeni unei carcere subterane din Evul Mediu. “Influenza” si “Stabilizator Mental Acut” reprezinta meniul de bauturi servite in eprubete sau in pungi pentru perfuzii, iar felurile de mancare sunt oferite pe tavi medicinale. Au loc ocazional si unele scenarii sumbre precum ar fi momentul in care cina este intrerupta de un lunatic ce poarta pe fata masca personajului horror Jason si care alearga prin tot localul, terorizand clientii.

5. CAFENEAUA VAMPIRILOR

Situat tot in Tokyo, restaurantul cu tematica gotica se afla la etajul al saptelea al unui bloc turn, acolo unde, inca de la lift, clientii sunt preluati de chelnerite imbracate in uniforme negre frantuzesti si de chelneri in fracuri si condusi in spatii decorate cu cranii, crucifixe, candelabre, paiajeni si panzele aferente, un cosciug de tipul celui in care se odihnea Dracula si alte accesorii desprinse din filmele horror.

6. STEAUA MARII ROSII

Va dati seama ca acest restaurant se afla pe fundul Marii Rosii, la cinci metri sub suprafata apei? Clar ca spatiul este inconjurat de geamuri groase din Plexiglas ce le permit clientilor sa admire impresionanta fauna locala de pesti, corali si alte creaturi marine, iar decorul localului este un soi de fantezie oceanica, avand podele de nisip acoperite cu un strat foarte limpede de rasina epoxidica; scaunele sunt acoperite cu catifea si respecta modelul exoscheletului aricilor de mare; accesoriile de iluminat au forme de stele de mare, iar lumina albastruie subacvatica, filtrata in pavilionul scufundat, provine din surse naturale ziua si din surse artificiale pe timp de noapte.


7. GUACARA TAINA

In Santo Domingo exista singurul club-bar subteran amenajat in interiorul unei pesteri naturale, aflat la 18 metri sub suprafata solului si avand o capacitate de peste 2.000 de persoane. Atrage printr-un decor natural de stalagmite si stalactite si prin una din cele mai apreciate discoteci ale tarii. Guacara Taina chiar sponsorizeaza cateva scoli de merengue, special pentru a-i invata pe turisti miscarile de baza ale popularului dans originar din Republica Dominicana.

8. BARUL BAOBAB

Baobabul in trunchiul (diametrul de 10 metri si cu inaltimea de 20 de metri) caruia s-a amenajat acest bar din provincia Limpopo, Africa de Sud, are o varsta de 6.000 de ani, mai mult chiar decat piramidele din Egipt si are pivnita proprie si sistem de ventilatie natural ce ii determina pe cei aproximativ de 7.000 de clienti sa ii paseasca pragul anual.

9. COVA D’EN XOROI

Un impresionant spatiu natural, amplasat romantic in interiorul unei frumoase stanci din Cala n’ Porter, aflat pe coasta sudica a insulei spaniole Menorca, atinsa de istorie si spalata mereu de apele marii; o caverna sapata în mitologie, plina de colturi ce asteapta sa fie descoperite, privelisti uluitoare de unde oricine poate contempla rasaritul, apusul, magia lunii si a stelelor- asta da farmecul inegalabil al restaurantului despre care vorbim.

10. BARUL SCHELETELOR

Bar amenajat de designerul decorurilor filmelor “Alien” exceleaza prin modele scheletice stranii, vizibile in mai toate obiectele, de la scaune pana la vazele cu flori, toate elementele constituente contribuind eficient la crearea unui sentiment cel putin straniu. Viata nocturna a barului prinde culoare datorita imbinarii umbrelor cu formele scheletice din metal si iti da fiori.

Pin It

One thought on “Cele mai fantasmagorice baruri din lume

  1. Trebiua mentionat si ,,Bamboo”,unde eminenta EBA (a se citi proasta nationala) a facut studii laborioase pentru a deveni ulterior europarlamentar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *