Manastirile de la Meteora

Manastirile de la Meteora, situate in campia Thesaliei, reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteora este in totalitate pamant sfant, loc zidit si pazit de Dumnezeu, pentru ca aici s-a sfintit fiecare stanca, fiecare pestera, fiecare piatra, pentru ca o multime de cuviosi ascetici si martiri s-au rugat si s-au indumnezeit pe stancile si vaile acestui loc. Cuvintele nu ar fi relevante in descrierea acestui ansamblu urias de stinci golase ce se inalta spre cer, asa ca imaginile va vor ajuta mult mai bine sa descoperiti frumusetea si farmecul lor aparte.

Pin It

3 thoughts on “Manastirile de la Meteora

  1. pozele nu arata nici pe jumatate ceea ce este acolo. este impresionant sa vezi ce au putut construi acei oameni si respectul lor fata de biserica.
    ceea ce m-a impresionat cel mai mult este cat de bine pastrate sunt acele manastiri si desi nu am ales bine ziua vizitei mele la acele manastiri intrucat, martea, cea mai mare dintre manastiri are inchis iar muzeul cel mai mare se afla tot acolo, tot am ramas cu amintiri senzatinale privind privelistea extraordinara si manastirile.
    totusi, pentru cei care au de gand sa vada cu ochii lor aceste manastiri luati-va bani suficienti cu voi intrucat intrarea la fiecare manastire costa intre 3 si 5 € iar manastirile ce se pot vizita sunt cel putin 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *