Retineti morala!

Un domn se duce în Africa la vânătoare și își ia și cățelul cu el. Într-o zi, cățelul se îndepărtează de grup, se pierde și începe să vagabondeze prin pădure….
Deodată, vede cum vine în alergare, de departe, o panteră enormă… Crezând că pantera o să-l devoreze, se gândește repede ce să facă. În acel moment, vede o grămadă de oase de-ale unui animal mort și începe să le molfăie. Când pantera era căt pe-aci să-l atace, cățelul zice :
– Ah, ce panteră gustoasă am terminat de mâncat!
Pantera, auzindu-l, frânează brusc și își zice în sinea ei, descumpanită :
– Cine știe ce animal mai e și ăsta??? … Dacă mă mănâncă și pe mine???

O maimuță, care era într-un copac pe-aproape, vede și aude toată tărășenia și dă fugă după pantera care se îndeparta să-i povestească cum a înșelat-o catelul:
– Doar nu ești tembelă! Oasele alea erau acolo! Și e doar un biet cățel!

Pantera, foarte nervoasă, se întoarce în fugă către cățel cu maimuta agățată de umarul ei. Cățelul vede de departe că pantera se întoarce cu maimuța și își dă seama că maimuța l-a tradat. Tremurând de frică, își zice : “Și acuma ce fac?”. Dar, în loc să fugă, se întoarce cu spatele spre cele două și, ca și când nu le-ar fi vazut zice nervos :
– Curva asta de maimuță! Am trimis-o de mai bine de juma’ de oră sa-mi aducă altă panteră și încă nu apare!

MORALA:
În momente de criză, imaginația e la fel de importantă ca și cunoștințele, curajul – mai important decât forța; înlaturarea fricii poate contribui împotriva raului și a atacurilor periculoase.

STRĂDUIEȘTE-TE…să ai o imaginație precum cea a cățelului!
EVITĂ … sa fii atat de tembel ca pantera și…
NICIODATĂ … sa nu fii “curvă” ca maimuța!!!

Pin It

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *