Un rau peste alt rau! Incredibil!

The Magdeburg Water Bridge
Ai vazut vreodata un rau peste un alt rau? INCREDIBIL…

Chiar si dupa ce ai vazut-o, este greu sa crezi!
Water Bridge in Germania – este un canal-pod peste raul Elba si uneste fosta Republica Democratica din Est cu Germania de Vest, ca parte a proiectului de unire. S-au investit 500 de milioane de euro, lucrarea a durat sase ani si are o lungime de 918 metri.
Fotografia a fost facuta in ziua inaugurarii.

Pentru cei care apreciaza ingineria si proiectele, iata o ghicitoare.
Intrebare: Podul respectiv a trebuit proiectat sa sustina greutatea aditionala a unui vapor si a oamenilor? Sau doar greutatea apei?
Raspuns: Este nevoie sa fie proiectat sa sustina doar greutatea apei. De ce? Un vapor intotdeauna inlatura cantitatea de apa pe care o cantareste la fel ca si o ambarcatiune, indiferent de cat de greu este incarcata.
Mai mult… Podul de apa Magdeburg este un apeduct navigabil din Germania, care conecteaza Elba -Canalul Havel cu Canalul Mittelland si permite vapoarelor sa strabata pe raul Elba. Cu o lungime de 918 metri, este cel mai lung apeduct navigabil din lume. Inainte, era necesar sa se faca un ocol de 12 km. Cu acest apeduct multiple solutii au fost optimizate.

Constructiile pe apa de legatura au inceput in 1930 dar, datorita celui de al doilea razboi mondial si apoi diviziunii Germaniei, lucrarile au fost suspendate pana in 1997. Apeductul a fost finalizat si deschis publicului in 2003.

Pin It

2 thoughts on “Un rau peste alt rau! Incredibil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *