Asigurarea de raspundere civila, pe scurt, RCA

Ce este RCA?

Orice proprietar de autovehicul care conduce un autovehicul in Romania este obligat sa incheie o asigurare de raspundere civila auto.

Principiul de baza al acestei asigurari este acela de a proteja participantii la trafic de actiunile celorlalti participanti. In cazul in care un sofer este victima unui accident de circulatie, detinatorul autovehiculului primeste despagubiri pentru daunele suferite, independent de situatia materiala a celui care a produs paguba. De aceea, asigurarea de raspundere civila auto este avantajoasa atat pentru persoana pagubita, dar si pentru cel ce a produs paguba.

Spre deosebire de celelalte tipuri de asigurari existente pe piata, RCA este o asigurare prin care cei prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si vatamarile corporale in cazul in care aceestia le-au avut de suferit.

Cum se alege un RCA ?

Intr-o lume in care cam orice banut conteaza, cu totii tindem sa cautam pretul cel mei ieftin aproape la toate produsele pe care vrem sa le achizitionam. Acest lucru este valabil si atunci cand trebuie sa ne facem si asigurarea obligatorie auto.

In momentul in care vrei sa inchei o asigurare auto ieftina trebuie inainte de toate sa te informezi. Pana nu demult cel mai bun sfetnic al soferilor era barfa din care aflau pe unde au reusit amicii lor sa se asigure mai ieftin, ba la Asirom, ba la Astra. De cativa ani au aparut si pe online site-uri cu ajutorul carora poti afla unde sa inchei o afacere buna. Daca mai pui ca pe online competitia este mare si bonusurile sunt consistente o sa ajungi chiar sa te feliciti ca ai ales shoppingul electronic.

Din curiozitate am cautat si eu pe google sa vad ce variante ai sa te asiguri. Am dat peste calculatorul pus la dispozitie de cei de la rca ieftin si mi s-a parut extrem de usor de folosit, dar ce-i drept mi-a luat o groaza sa introduc toate datele cerute, insa banuiesc ca toate alea sunt necesare pentru un pret corect.

In incheiere cred ca este important sa specific ca inainte de a lua o decizie trebuie sa comparati cu atentie preturile de la societatile de asigurari active pe piata, dar si conditiile asiguratorilor.Nu este cazul insa pentru RCA, conditiile sunt aceleasi iar limitele de despagubire sunt stabilite prin lege identic la toti asiguratorii.

S-ar putea sa iti placa si...

Pin It

3 thoughts on “Asigurarea de raspundere civila, pe scurt, RCA

  1. Da , firmele de brokeraj au invadat internetu si asta nu poate decat sa ne bucure deoarece : 1. dispar firmele de asigurari din coltul blocului 2. ofertele din online o sa fie din ce in ce mai bune deoarece toti doresc sa acapareze cat mai multi clienti 3.este foarte comod , simplu si rapid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *