Bancul lui Topescu

Senatorul PNL Cristian Topescu le-a spus parlamentarilor reuniti, in plenul comun al Senatului si Camerei, urmatorul banc:

“La facerea lumii, Dumnezeu, ca să-i ajute pe oameni să prospere, a hotărât să dea câte două virturţi fiecărei naţii. Astfel, elveţienii sunt ordonaţi şi respectuoşi, nemţii – disciplinaţi şi raţionali, englezii – perseverenţi şi studioşi, japonezii – muncitori şi răbdători, ungurii- hotărâţi şi buni meseriaşi, francezii – culţi şi rafinaţi, spaniolii – veseli şi ospitalieri. La români, i-a spus îngerului consilier că românii vor fi inteligenţi, cinstiţi şi buni politicieni”, a spus Topescu, in plen.

El a adugat ca, dupa ce a publicat hotararea în “Monitorul celest”, ingerul a remarcat faptul ca romanii au trei virtuti, spre deosebire de toti ceilalti, care au numai doua si l-a intrebat pe Dumnezeu daca astfel nu ar depasi celelalte natii.

“Aşa e, a spus Dumnezeu. Să revenim cu o Ordonanţă de Urgenţă, pentru că virtuţile nu se mai pot lua înapoi, în care spunem că nimeni nu va putea folosi mai mult de două în acelaşi timp. Se explică astfel de ce românii care sunt inteligenţi şi cinstiţi nu fac politică, cei cinstiţi şi care fac politică nu sunt inteligenţi, iar cei care fac politică şi sunt inteligenţi nu sunt cinstiţi”, a spus Topescu.

Pin It

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *