Cele mai hidoase lucruri ale zilelor noastre…

Imparatul Solomon, unul din cei mai cunoscuti si bogati imparat al Israelului, trecut de varsta tineretii, in apogeul popularitatii sale, declara:
-Am zis inimii mele: Haide! Vreau să te incerc cu veselie”. Am hotarat in inima mea sa-mi inveselesc trupul cu vin si sa starui astfel in nebunie. Am facut lucruri mari: mi-am zidit case, mi-am sădit vii, mi-am făcut gradini si livezi, mi-am făcut iazuri, am cumparat robi si roabe, si am avut copii de casa; am avut cirezi de boi si turme de oi mai mult decat toti cei ce fusesera inainte de mine. Mi-am strans argint si aur, si bogatii ca de imparati si tari. Mi-am adus cantareti si cantarete, si desfatarea fiilor oamenilor: o multime de femei.
Tot ce mi-au poftit ochii, le-am dat; nu mi-am oprit inima de la nicio veselie, ci am lăsat-o sa se bucure de toata truda mea.
Apoi, cand m-am uitat cu bagare de seama la toate lucrarile pe care le făcusem cu mainile mele si la truda cu care le facusem, am vazut ca in toate este numai desertaciune si goana după vant…

avere-comoara-sNu mai suntem in timpurile lui Solomon, nu ne putem permite luxul lui, dar ochi tot avem ca sa vedem lucruri hidoase care ne trezesc mila:
-casatorie fara dragoste,
-masina scumpa fara carburant,
-copii fara parinti,
-sat fara tineri,
-artist fara talent,
-mancare fara gust,
-scoala fara elevi,
-biserica fara speranta,
-tara fara lideri,
-femeie fara feminitate,
-zi de luni făra sfarsit,
-conducator fara autoritate,
-flori fara miros,
-stiinta fara argumente,
-copilarie fara amintiri,
-batranete fara intelepciune,
-povesti fara farmec,
-indivizi fara personalitate,
-natura fara naturalete,
-vara fara soare,
-legume fara vitamine,
-luptatori fara curaj,
-carte fara invatatura,
-tineri fara viitor,
-VIATA FARA SCOP

Unii inca nu au cunoscut multe din aceste lucruri, bucurandu-se de lucruri simple, de valori inepuizabile si absolute, de zbor inalt in sperante vii. Si daca esti printre ei, MULTUMESTE!

S-ar putea sa iti placa si...

Pin It

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *