Intalnire cu un securist

Ati vazut vreo data cum arata un fost Securist? Daca nu, va pot spune eu.
Acum vreo doua zile am avut ceva de lucru la un client nou care tocmai isi cumparase un apartament nou in zona Aviatorilor din Bucuresti. In timp ce imi duceam la indeplinire cu sarg si constiinciozitate maxima misiunea data de firma, pentru a mai alunga din monotonie, incep sa am o conversatie cu clientul. Stand asa la un pahar de vorba, omul ajunge sa-mi povesteasca cum si-a luat apartamentul in blocul respectiv, cum a trebuit sa intervina taica-sau pe la un colonel din Ministerul de Interne sa poata cumpara acolo. Cica blocul e locuit de fosti securiti si ca nimeni de acolo nu ti-ar fi vandut in ruptul capului daca nu faceai si tu sau cineva din familia ta parte din tagma lor.
Toate bune si frumoase, imi termin treaba, imi strang lucrurile, imi iau la revedere si dau sa plec. Pe casa scarilor doi batranei, el si ea. El, la vreo 75-80 de ani, imbracat intr-un palton negru, ma privea iscoditor pe sub borul unei palarii.
– Buna ziua! zic indreptandu-ma spre iesirea din scara.
Liniste vreo doua trei secunde. “Cred ca nu au auzit, ma gandesc eu, sunt si ei batrani saracii!”
– Ia stai! Aud aproape cand dadeam sa ies. Imi intorc capul si ma lovesc de privirea lui rece si rautacioasa.
– Da, va rog!
– Tu sa-mi zici ce cauti aici! Ce treaba ai in blocul asta?
– Poftim?!
– Ce poftim? Vezi ca esti impertinent!
Incep sa ma enervez:
– Sunteti detectiv?
– Nesimtitule! Daca nu imi zici ce treaba ai avut aici in bloc dau un telefon si te ia dracu!
Simt cum mi se aduna saliva in gura si ma pregatesc sa-i umplu fata cu o flegma de fumator inrait.
Apare colegul de la masina si salveaza situatia.
Si azi ma oftic ca am ratat ocazia sa-i razbun pe unii care au avut de suferit in trecut din cauza unor astfel de specimene comuniste. Ma oftic ca mumia asta securista inca mai gandeste ca el e buricul pamantului si ca are drept de viata si de moarte asupra celor din jur. Ma oftic ca bosorogul asta plin de el, primeste o pensie de vreo 70-80 de milioane de pe carca mea si a celor ce muncesc in tara asta, bosorogul asta a primit de la stat un apartament cu 4 camere ce valoreaza vreo 100.000 de euro si asta doar pentru ca a lucrat in Securitate.

Pin It

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *