Istoria vibratorului

Metoda masarii vulvei dateaza din timpul lui Hippocrate. In secolul XIX, era o forma foarte eficienta de a trata isteria si neurastenia sau slabiciunea nervoasa, in termeni nespecialisti. Scopul masarii vulvei nu era de natura sexuala. Procedura era destul de lenta, plictisitoare si calma, si dura pana pacienta atingea stadiul final emotional, cand semnele de isterie si neurastenie dispareau. Aceasta metoda a fost, desigur, foarte populara in randul femeilor.

Avand in vedere ca procedura manuala era prea intensa si in unele cazuri, dura mult, s-a inceput utilizarea hidroterapiei. Acest lucru insemna ca zona genitala feminina era masata cu jeturi de apa.

In 1880, un medic britanic a inventat vibratorul electric, care era destinat utilizarii de catre psihiatri, in cabinetele lor. Acesta era folosit pentru paciente, cu scopul de a le calma in zece minute.

Fireste, diferiti producatori au profitat imediat de oportunitate si au creat vibratoare pentru uz casnic. Astfel, compania Hamilton Beach a brevetat primul vibrator pentru folosire personala in 1902.

Pana in 1917 si in timpul celui de-al doilea razboi mondial, vanzarea vibratoarelor pentru folosire personala a crescut drastic, fiind si de o calitate excelenta. In anii 1920, au aparut multe fotografii si filme in care apareau vibratoare, acestea fiind prezentate in mod public. Unul dintre cele mai populare filme a fost The Nun’s Story.

Vibratoarelor li s-a facut reclama pentru utilizarea lor personala din 1950 pana in 1970. Toate reclamele insa erau destul de ambigue. Si anume, aratau perii vibratoare pentru par, dispozitive de masaj pentru gat si spate sau accesorii pentru aspiratoare, ascuzand scopul real al utilizarii lor.

Datorita ideilor feministe si administratiei Reagan din SUA, vibratoarele au devenit si mai populare. In 1973, Betty Dodson a organizat grupuri de masturbare pentru femei, in care le incuraja sa foloseasca vibratoarele. Ea a publicat, de asemenea, cartea Sex for One, care a fost tradusa in opt limbi. In acelasi an, s-a deschis un sex shop pentru femei in New York, numit Eve’s Garden.

Avand in vedere ca rata infectiilor cu HIV era in crestere, administratia Reagan a luat masuri si a inceput sa promoveze actul sexual in conditii de siguranta. S-au distribuit astfel pliante pentru a promova vibratoarele in ideea de a evita SIDA.

Astazi, desigur, exista putine tabuuri referitoare la utilizarea vibratoarelor. Ele au devenit o jucarie obisnuita pentru adulti. Cele mai populare, numite The bunny, au aparut si in seria de filme Sex and the City.

Pin It

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *