Ministerul Educatiei a ridicat un monument in cinstea elevilor cazuti la Bac

Fiecare editorial comenteaza pe marginea subiectului de actualitate privind rezultatele de la bacalaureat fie pe un ton critic si la modul acuzativ, fie intr-o maniera ironica si comica, mergand pe premisa “romanii fac haz de necaz”. Este si cazul postarii de mai jos, “Ministerul Educației a ridicat un monument în cinstea elevilor căzuți la Bac” care mi-a atras atentia intr-un mod placut si chiar m-am amuzat citind-o:

“Construcția e amplasată în fața unui liceu din Pitești unde nu a promovat Bac-ul niciun elev. La dezvelirea monumentului a participat și ministrul Educației, care a ținut o scurtă cuvântare:

“Acești copii au căzut la Bac ca să aibă o viață mai bună în lunile premergătoare examenului. Din păcate, aripile lor au fost frânte și acum ei nu se mai află printre noi. Stau toată ziua în casă și învață, ca să ia Bac-ul măcar în toamnă.”

Funeriu a anunțat că, pe lângă monumentul celor căzuți la Bac, va construi și un mausoleu în amintirea elevului necunoscut, care a uitat să se semneze pe foaia de examen. “Nu vom ști niciodată numele lui, însă gestul trebuie să ni-l amintim. Atunci când profesorul supraveghetor le-a explicat elevilor cum să se semneze în colțul din dreapta sus, toți au scris Ion Popescu, la fel ca în fișa-tip. Acești viteji au căzut la Bac fără ca nimeni să știe cum îi cheamă.”

Funeriu a amintit că mulți elevi erau în stare să-și dea și viața, însă comisia a preferat să nu ia șpagă.”

Pin It

3 thoughts on “Ministerul Educatiei a ridicat un monument in cinstea elevilor cazuti la Bac

  1. Imi aminteste de testarile de la a 8 :)) cand un elev a sc 16+4=24 si nu ar fi fost grav daca nu ar fi copiat inca 27 de colegi dupa el :)) nici dupa 2 ani nu sa aflat cine a sc primu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *