O analiza gramaticala misogina


Si…sa lasam barbatii sa se simta mandri azi….am sa public aceasta postare vazuta tot din prisma unui barbat, mai exact un barbat analizeaza articolul nehotarat din limba romana. Sa vedem ce viziune are acesta despre gramatica limbii romane si ce asocieri face intre femeie, barbat si obiecte, sentimente, fenomene ale naturii sau trairi. Hmm….sunt cuvinte bine alese si potrivite, coincidente sau un sambure de adevar exista pe ici pe colo? Astept replica feminina, provoc reprezentatii sexului tare sa intareasca cu argumente cele constate de individul in cauza si ….sa ne duelam in vorbe si dovezi!!! Care pe care???!!!

“Stau si ma gandesc: oare e intamplator faptul ca tot ce denumeste ceva care te enerveaza, te pune in pericol, sau te distruge pare a fi FEMININ? Iar apoi tot ce ne alina, ne bucura si ne mai da un tzel in viata este de natura MASCULINA?

Voi, femeile, sunteti O ploaie, O zapada, O grindina, O furtuna. Noi suntem UN soare, UN timp frumos, UN paradis. Stau si ma uit… chiar nu aveti noroc: O bucatarie, O vesela, O matura, O caldura, O mizerie.

Noi suntem UN repaus linistit intr-UN fotoliu confortabil, citind destinsi UN ziar si ascultand UN jurnal, asta daca nu veniti voi sa semanati O discordie sau sa ne faceti O sicana.

Voi, femeile, va dati mari ca aveti O telecomanda, dar priviti la UN televizor, unde noi alegem UN post care il dorim. In trecut, pentru a face calcule aveati O numaratoare prapadita, acum barbatii au inventat UN calculator.

Si ceea ce va defineste, sexul, tot UN sex se spune si niciodata O sex. Cand va simtiti bine, traiti, nu-i asa, UN orgasm, iar daca o dati in bara va alegeti cu O frustrare.

Voi puteti avea O carte de credit, dar aceasta nu inseamna nimic fara UN cont.

Ce poate provoca O problema care se poate transforma intr-O catastrofa? O eroare de pilotaj, O pana de benzina, O proasta vizibilitate, O intrerupere de curent.

Voi pentru a ne inrobi doriti O casatorie, dar exista si eliberarea care este UN divort.

Este limpede ca limba romana a fost inventata de UN barbat, care nu v-a avut deloc la suflet!!!!”

[THX VALI]

Pin It

5 thoughts on “O analiza gramaticala misogina

  1. Serios? Dar ce parere ai despre:

    o pace dupa un razboi, o raza de soare dupa un uragan, o barca de salvare intr-un vartej de ape, o binecuvantare pentru un pacatos, o victorie dupa un esec. Sa contiui? :-\ “

  2. Nu exista bine fara rau,intuneric fara lumina,noapte fara zi….exemplele pot continua…
    In concluzie nu poate exista femeie fara barbat sau barbat fara femeie. (Acum sa nu intram in termeni Biblici)

  3. DAR CE ZICI DE FEPTUL CA MAJORITATEA SUBSTANTIVELOR DATE EXEMPLU CA FIIND DE GEN MASCULIN, SUNT DE FAPT NEUTRE…..UN PARADIS… DOUA PARADISURI, UN CONT – DOUA CONTURI, UN FOTOLIU– DOUA FOTOLII, UN REPAUS– DOUA REPAUSURI(SUNA CIUDAT), UN TELEVIZOR– DOUA TELEVIZOARE, UN POST, DOUA POSTURI,UN ORGASM– DOUA ORGASME, UN CONT DOUA CONTURI!!! DECI TOT CE CREDE DOMNUL CA E MAI IMPORTANT ESTE LA GENUL NEUTRU… DECI NU A DEMONSTRAT MARE LUCRU!!!:-?

  4. DAR CE ZICI DE FAPTUL CA MAJORITATEA SUBSTANTIVELOR DATE EXEMPLU CA FIIND DE GEN MASCULIN, SUNT DE FAPT NEUTRE…..UN PARADIS… DOUA PARADISURI, UN CONT – DOUA CONTURI, UN FOTOLIU– DOUA FOTOLII, UN REPAUS– DOUA REPAUSURI(SUNA CIUDAT), UN TELEVIZOR– DOUA TELEVIZOARE, UN POST, DOUA POSTURI,UN ORGASM– DOUA ORGASME, UN CONT DOUA CONTURI!!! DECI TOT CE CREDE DOMNUL CA E MAI IMPORTANT ESTE LA GENUL NEUTRU… DECI NU A DEMONSTRAT MARE LUCRU!!!:-?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *