Ochiul bionic

Intre multitudinea de stiri mondene picante, iti revigoreaza creierul si cate una mai interesanta, insa, de multe ori pe la sfarsitul lecturarii, se strecoara si incertitudinea sau aspectul negativ, ca, de, traim o lume nebuna, nebuna de criza. Asa se intampla si in cazul stirii despre ochiul bionic, dispozitiv ce va reda partial vederea persoanelor care au orbit din cauza unei boli a retinei.
Nu poti decat sa apreciezi si sa aclami cu interes aparitia retinei artificiale si mai cu seama procedura prin intermediul careia este posibil acest lucru: utilizatorul va purta o pereche de ochelari care poseda o cameră video ce va transmite imagini unui procesor, care la randul lui le va transforma în impulsuri electrice. Odata ce evolutia tehnico-stiintifica este intr-o ascensiune uimitoare si cum numerosi savanti se straduiesc sa schiteze portretul robot al omului viitorului, incepi sa te intrebi daca omul va deveni un semi-robot, cu multe organe inlocuite de aparate sofisticate, un “Superman” mai puternic, mai atractiv (180-215 cm inalt), mai inteligent si, oricum, mai longeviv (media de viată fiind de 120 de ani), sau ii prevezi o soarta…confuza, de androgin.
Nu numai asta te framanta cand citesti articolul ci si pretul de aproximativ 100.000 de euro(mentionat la final), care te face sa te intrebi cati orbi isi vor permite sa plateasca aceasta valoare pentru a deosebi lumina de intuneric si pentru a discerne forma obiectelor; nu stii daca e tocmai o veste buna in conditiile in care putini vor beneficia de implantarea acestui dispozitiv!!! Dar, important e ca s-a inventat ochiul bionic, ulterior, poate se vor crea si banii artificiali ce vor achita astfel de inventii costisitoare!

Pin It

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *