Oda prostilor

Traim vremuri in care marea majoritate a lucrurilor sunt anapoda si, imi vin in gand o serie de aspecte care ma zgaraie pe creier ori de cate ori am ocazia sa le intalnesc. Din punctul de vedere al educatiei, chiar ma intreb daca insistentele mele de zi cu zi asupra copilului pentru a invata cu indarjire precum am facut-o eu la timpul meu, isi mai au rostul, intrucat vad din ce in ce mai multi oameni cu facultati(si nu facute doar cu diploma), someri. Observ in jur oameni disperati ca au studiat foarte mult, au fost geniali in facultate, s-au implicat cu devotament si constiinciozitate si, acum, cauta cu disperare un loc de munca. Am sa vin cu un exemplu de pe forumul BestJobs si nu e singurul:
“Buna ziua. Ma numesc Voicu N.Valentin si am varsta de 37 de ani.Problema mea este ca am fost cel mai bun in liceu si facultate(sef de promotie)cu multe note de 10 la materii imposibile pentru altii, castigator al olimpiadelor nationale si intenationale de fizica si matematica si nu pot gasi un loc de munca conform pregatirii mele profesionale aceea de manager. Mentionez ca am fost propus (cu posibilitatea de a deveni sef de catedra )la analiza economico-financiara in cadrul A.S.E ,acest lucru find refuzat de mine deoarece doresc functia de manager. Absolvent al Universitatii Ecologice Bucuresti(Facultatea de Managemant financiar, contabil si administrativ) si licentiat in cadrul A.S.E. Nu am fost contactat de nici o firma cu toate ca am si experienta manageriala(vezi CV). Provin dintr-o familie modesta si nu am bani ca sa dau pentru o asemenea functie(suma vehiculata ca spaga este undeva intre 5000 si 10000 de euro).Multi din fostii mei colegi sunt pe functii mari datorita pilelor pe care le au (cu toate ca aveau restante si numai note de 5)
Cand am vrut sa apelez la ei mi-au spus ca destul i-am eclipsat in facultate ce m-ai vreau acum. Cand vezi atata nedreptate in Romania iti vine sa iti iei campii.Va intreb pe voi toti in Romania nu mai conteaza inteligenta ci numai banii si pilele?”
Are oare dreptate acest roman? Simtiti si voi ca fara noroc si oarece influenta nu esti decat un simplu trecator printr-o viata mediocra si nu faci decat sa muncesti(daca ai avut bafta asta) din zori si pana seara pentru o bucata de paine? Pentru situatii de genul acesteia si,nu numai, voi dedica o oda celor PROSTI, dar NOROCOSI.

“De-ar fi sa-i luam pe toti la rând,
Si actualii dar si fostii,
Cei mai destepti de pe Pamânt
Au fost întotdeauna…PROSTII.

Nu te ruga la ursitoare
Sa-ti faca-n viata ta vreun rost,
Mai bine urla-n gura mare :
“Iubite Doamne, fa-ma….PROST!”

De ce sa tragi ca la galera,
Sa-nveti atâtea fara rost,
De vrei sa faci o cariera,
Ajunge numai sa fii…PROST.

In lumea asta cu de toate,
Unde se-nvata contra cost,
Pacat ca nici o facultate
Nu da si diploma de….PROST.

Avem impozite cu carul,
Dar înotam în saracie
Si ce buget ar avea statul
Dintr-un impozit pe…..PROSTIE…

Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
Sa nu-i jignesti, sa nu-i împrosti !
O, Doamne, de ne-ar creste grâul
Cum cresc recoltele de …PROSTI.

Si-n lumea asta rasturnata,
Unde cei strâmbi sunt cei mai drepti,
Savantii nostri mor de foame
Si numai PROSTII sunt destepti.”

Pin It

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *