Perspicacitate adolescentina

Copiii in ziua de astazi sunt foarte isteti si inventivi. Clar ca tentatiie sunt mari si adolescentii din ziua de azi mai calca stramb, mai fac cate o boacana, mai ies din cuvantul parintilor, mai uita de importanta scolii, insa si metodele de acoperire a greselilor si perspicacitatea in a se scoate, vorba lor, e pe masura. Stiu cum sa te santajeze, cum sa te manipuleze, inventeaza scuze plauzibile, iti prezinta comparatii avantajoase fata de ceilalti copii, asa ca, de multe ori, noi, ca parinti, habar nu avem de gravitatea unor trasnai ale lor si trecem cu usurinta peste ele. O dovada a celor spuse o poate constitui si scrisoarea unei fetite adresata tatalui sau.

” Tati draga, imi pare foarte rau, dar trebuie sa iti spun ca am plecat de acasa cu noul meu prieten. Am gasit dragostea adevarata. Sa vezi ce chipes e, cu tatuaje si piercinguri si motocicleta aceea imensa. Dar tati, asta nu e tot: am ramas, in sfarsit, insarcinata si Abdul spune ca vom trai fericiti in rulota lui, in mijlocul padurii. Vrea multi copii si asta visez si eu. Si pentru ca am aflat ca marijuana nu este deloc daunatoare, am hotarat sa o cultivam pentru noi si prietenii nostri, sa aiba cand raman fara cocaina si extasy. Intre timp, sper sa se descopere tratamentul pentru SIDA, pentru ca Abdul sa se simta mai bine. Sa stii, tati ca merita asta. Tati, nu te ingrijora, am deja 15 ani si pot avea grija de mine. In plus, Abdul stie sa ma sfatuiasca, doar are 44 de ani: m-a sfatuit si sa imi schimb religia (la islamism, desigur). Sper sa te vizitez curand, ca sa iti poti cunoaste nepotii. Fetita ta.

P.S.: Te-am pacalit! Sunt la vecina. Voiam doar sa iti arat ca sunt lucruri mai rele in viata decat carnetul de note de pe birou.”

Pin It

2 thoughts on “Perspicacitate adolescentina

 1. Stanley PATOOTY Jr 20 iunie 2011 at 7:19 - Reply

  Super materialul! De fapt peseul! M-ati intrekut!
  mor de ciuda!

  Al vostru,
  Stanli Patuti
  (mamdatnaibiisimamengelzizatsieu…patooty,dir,patuti!
  oarepatutivinedelapotato c-atunci nu e bini!);)

  • Nu are cum sa te intreaca nimeni, maestre, dar ca a iesit un articol frumos, pot spune sigur ca e si datorita faptului ca avem un profesor bun si un izvor desavarsit de inspiratie citindu-te zilnic pe tine!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *