Tara arde si baba se piaptana

Presedintele grupului Vodafone, Vittorio Colao, l-a anuntat pe premierul Emil Boc ca are de gand sa faca investitii in valoare de peste 500 de milioane de euro în Romania, stire ce vine imediat in urma amenzii primite de compania in cauza de la Consiliul Concurentei(Vodafone a fost sanctionat cu 28,3 milioane de euro, reprezentand putin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor in 2010). Compania de telefonie mobila intentioneaza sa dezvolte o ampla retea de internet la sate dar si o retea vasta de centre de operare tehnica a retelelor, prin care sa ofere asistenta tehnica în retelele din alte sate. Clar ca te iau toti dracii si ti-e efectiv greata caci, odata iti dai seama ca stirea miroase mai degraba a negociere mascata aparuta in timpul contestarii in justitie a amenzii premeditate si, apoi, dezvoltarea retelei de internet la sate in conditiile in care taranul nu are ce pune pe masa dupa diminuarea pensiilor, e de-a dreptul ilara!
Cu ce-l incanta pe satean reteaua de internet daca scolile in care ar trebui sa studieze si informatica stau sa cada, cum sa se poate bucura ca satul s-a cablat daca el nu are nici bani de paine, daramite pentru calculator, cum sa imbratiseze cu deschidere investitia cand habar nu are ce e ala “goagal”? Ca sa nu mai zic ca internetul a ajuns in trei sate hunedorene din comuna Batrana, situata in Muntii Poiana Ruscai, inainte ca localitatile sa fie electrificate, motiv pentru care un localnic declara: “Apoi, ce sa fac eu cu Intarnietu’ ala. Mie-mi traba lumina la bec sa vad sa mulg vaca dimineata, sa nu mai bag benzina-n generator ca sa ma pot uita si io o jumatate de ceas la televizor, sa-i iau neveste- mii o masina de spalat, sa ne luam si noi un frigider”.

Ce ti-e si cu Romanica noastra…tara arde si baba se piaptana!
Ioan Gyuri Pascu – Tara arde, babele se piaptana

Asculta mai multe audio diverse

Pin It

8 thoughts on “Tara arde si baba se piaptana

 1. Hmm, ca un taran veritabil ce sunt, te asigur ca articolul asta e unul ce nu reflecta realitatea…
  RDS are o retea destul de puternica in sate- fiber link ,chiar – . Stiu ca mentalitatea trebuie schimbata aceea a orasenilor fata de tarani, pe care ii considera cetateni de mana a doua… Plus ca in sate locuiesc oameni cu diferite nevoi si interese… ori pregatire profesionala. Vodafone, hmm e o gluma pe langa RDS, abia daca aveam semnal la ei si eram la o aruncatura de bat de primul oras, cat despre 3G numa de bine, bine pentru altii caci… pentru noi- taranii – nu aveau interesul sa ne ofere astfel de servicii.

 2. Multam fain pentru melodie, ehhe e ceva vreme de cand nu am mai auzit-o… Ehhe… cred ca de prin anii ’90… hmm ;) .

 3. @Tim: De acord cu tine in legatura cu nevoile si interesele, dar baga-le domnule curent si apoi si internet. S-au mai intamplat cazuri unde au bagat net prin firmele lor, a celor de la putere, numai ca erau finantati UE si in satele respective saracii oameni aveau noroiul la genunchi, nu tu sosea nu tu infrastructura.

 4. Stiu asta, insa alea sunt cazuri exceptionale, satele neelectrificate.
  Poi si in ce sat nu e aceasta situatie, noroiul pana la genunchi? Aaaa, ca au venit liberalii si ne-au asfaltat principalele strazi in comuna, e partea a doua, in sensul ca au existat maraitori de prin orase: ca ce? de ce sa stricam banu’ public pe tarani aia si asa ignoranti… D’asta au plecat taranii in pribegie, din cauza prostiei su urii astei cultivate de statul asta infect… si profund discriminant…
  Ps.
  Te-am adaugat in blogroll…

 5. @Tim: Ai perfecta dreptate! Crede-ma ca m-am saturat, mi-e greata de toata sleata asta de cefe groase ce roiesc in jurul puterii, ca mustele la rahat. Satul la noi a ramas uitat. Te apuca mila cand treci prin satele noastre si vezi fetele oamenilor. Vezi cu ochiul liber cum pana si speranta si-a pierdut-o! Nimeni nu-i baga in seama, toti vor doar voturi de pe spinarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *