Tocana cu ciolan

Ingrediente:

Un popor mare, necopt, fără miez;
Mult ciolan;
Trei patru partide mari şi cateva mai mici de diverse culori;
O blondă de Pleşcoi;
Un varf de boc;
O legătură mare de servicii secrete cu urechi fine;
O curte constituţională moale şi bine fragezită;
Cateva cozi de procurori;
Doua trei sindicate stafidate;

Condimente:

Apă de ploaie;
Praf în ochi;
Gargară măcinată;
Zeamă de baliverne;
Tupeu vărsat;

Mod de preparare:

Se taie poporul în doua părţi, una bună şi una rea. Apoi fiecare bucată se taie în două, una bună, una rea şi tot aşa pană se formează bucatele mici ce pot fi mancate dintr-o înghiţitură. Se separă apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienţi, profesorii de studenţi, copii de părinţi, graşii de slabi şi se lasă la decantat pană se ridică la suprafaţă uscăturile. Acestea se culeg cu atenţie şi se pun deoparte într-un recipient călduţ. Din restul se taie 25%, se scoate vlaga şi se pune la foc mic, cu zeama de baliverne şi cu praf în ochi, să nu se prindă. Se acoperă cu un capac mare ca să nu răsufle şi din cand în cand se stinge cu puţină apa de ploaie.

Separat se ia un partid portocaliu şi se întoarce de pe stanga pe dreapta. Apoi se împănează pe toate părţile cu bucăţele tăiate din celelalte partide. Se presară deasupra uscături, iar peste se pune varful de boc şi blondă de Plescoi cu ciolanul în gură şi se lasă la dospit.

Celelalte partide se toacă mărunt împreună cu sindicatele şi se învelesc cu servicii secrete. Apoi se freacă bine cu cozile de procurori, se trag în ţeapă şi se păstrează la răcoare. Din cand în cand se gustă şi se reevaluează. Se aşează partidele într-un parlament din teflon cu manere. Cel portocaliu se pune cu grija în mijloc. Pe langă el se mai presară două trei partide mici şi bine frăgezite. Restul de partide se presară după gust. Se dă totul prin curtea constituţională şi se înveleşte cu gargară măcinată.

Se aşează totul peste poporul deja bine distuit şi se dă la copt. Din cand în cand se strange caimacul de deasupra, cu care se unge bine blonda şi secăturile de deasupra, iar peste restul se toarnă zeamă de baliverne cu tupeul vărsat.

Se serveşte rece, pe stomacul gol, în piaţă. În caz de probleme digestive sunaţi la 112.

Pin It

3 thoughts on “Tocana cu ciolan

  1. Partea naspa cu reteta asta e ca mancam mereu aceeasi mancare. :) Poate n-ar fi rea o schimbare… pe bune, nu doar de imagine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *