Viorica, agentu’ Stefanica si imobiliarele.

Acum vreo doua trei saptamani in urma, m-a apucat gandul mutarii. Ca orice roman neaos si hotarit, mie nu-mi trebuie multe, ma apuc si dau anunt ca vand garsoniera. Puturos din fire, las treaba asta in grija nevestei, las’ ca s-o descurca ea, ca deh, am pretentia ca mi-am tras nevasta desteapta! Nu dureaza mult si incep telefoanele de la agentii, ce vindeti, unde aveti casa, cat vreti pe ea….. Uite asa s-a ales nevasta cu un job nou: telefonista cu acte in regula.
Pe la vreo joi, suna telefonul din nou(nu ca ar fi fos ceva iesit din comun), la capatul celalat cine credeti ca era? Viorica, patroana de agentie imobiliara si nu orice agentie ci una roz, Pink House Imobiliare.
– Buna ziua!
– Buna ziua!
– Ma numesc Viorica, patroana la Pink House, aveti o garsoniera la vanzare?
– Da, zice nevasta-mea!
– In weekend am putea face niste vizionari, am vreo 6 clienti pentru garsoniera dumneavoastra?(deja imi imaginam o coada de clienti infrigurati la usa mea rozand la covrigi in asteptarea vizionarii si tremurand de emotie, cu avansul in buzunar, pregatiti de licitatie ca la Louvre, bataie ce mai!)
– Da doamna, puteti veni!
– Bine doamna, atunci o sa trimit maine agentu’.
– Ce agent?
– Agentul, doamna, pe Stefanel. Agentu’ nostru, Stefanel!
Maaama! Agentul Stefanel, sa vezi acuma, vanzarea e garantata! Pot dormi linistit.
Vineri seara face necuratul ce face si sparge teava de apa rece la vecinul de deasupra. Ce ma fac? Ce ma fac? Disperarea se cuibarise in mintea mea ca frigul intr-un ratacit la Polul Nord. Fugi, cauta instalator, repara teava ca nu cumva sa vina hoarda de cumparatori si sa le curga apa in cap. Nu da bine la marketing, na!
Sambata apare Stefanel, cu primul cumparator. Cu mapa sub brat, cu ochii sticlind la gandul comisionului, incepe sa turuie vreo zece minute fara sa-si traga respiratia, acum le dadea detalii despre imobil, acum se transforma in designer si ii aranja cumparatorului mobila in casa, ce mai, incepusem deja sa cred ca vand un Penthouse! Faza asta se repeta de vreo trei ori cu inca vreo trei clienti.
Uite asa ma trezesc astazi la notariat ca incasez avansul si sa semnez precontractul! Ce sa mai, vorbind la drept, daca la inceput nu le dadeam vreo sansa( imaginati-va combinatia PinkHouse-Viorica-Stefanel, voua nu va suna a desene animate cu Pantera Roz?) si tinand seama de vremuri si de praful de prin buzunarele romanilor, acum nu pot decat sa trag concluzia ca romanul merge pe sloganul: Minte-ma, dar minte-ma frumos!
P.S. Astazi am avut placerea s-o cunosc si pe Viorica, patroana de PinkHouse. Turcoaica, originara din Constanta, durdulie cu picioarele bine infipte in pamant, in fata ei nici musca nu avea curaj sa miste. Nici macar barbatu’sau! :)

S-ar putea sa iti placa si...

Pin It

3 thoughts on “Viorica, agentu’ Stefanica si imobiliarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *